Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hólabda

2011.11.12

 

 

Hozzávalók:

6 tojás, 12 dkg cukor, 12 dk liszt, 2 ek. kakaópor.

A krémhez:

1 csomag vanília puding, 4 dl tej, 25 dkg margarin, 25 dkg porcukor.

A díszítéshez:

kókuszreszelék, tortabevonó.

 

A tojásfehérjékből kemény habot verünk a cukor  folyamatos hozzáadásával, majd hozzákeverjük a tojások sárgáját és lazán a lisztet, valamint a kakaót. A tepsit  kibéleljük sütőpapírral, ráterítjük a tésztát, majd mérsékelten meleg sütőben megsütjük. Amikor kihűlt, pogácsaszaggatóval köröket szaggatunk ki belőle. A vanília pudingot tejjel elkészítjük és hagyjuk kihűlni. A margarint a porcukorral habosra  keverjük és a kihűlt pudinghoz adjuk. Két-kéz karika közé krémet kenünk, majd az oldalát is körbekenjük, és kókuszreszelékbe megforgatjuk. A tetejét felolvasztott tortabevonóval vonjuk. Dekoratív, finom vendégváró.

 
 

 


Utolsó kép




Archívum

Naptár
<< Október / 2018 >>

Statisztika

Online: 1
Összes: 26068
Hónap: 517
Nap: 13